Neliniste, depresie, isterie…

Stateam si ma gandeam azi de ce intra oamenii in depresie.
Am gasit cateva raspunsuri care nu stiu daca sunt general valabile dar pentru unii cu siguranta.
Oamenii intra in depresie pentru ca realizeaza la un moment dat ce pierd, pentru ca isi doresc altceva si isi doresc mai mult, pentru ca sunt nemultumiti de ceea ce au si totusi nu pot renunta la acel ceva. Intra in depresie cand isi dau seama ca acel ceva nou pe care l-au obtinut cu greu nu este pe placul lor si totusi isi doresc acel ceva.
Noi oamenii ne isterizam cand vedem ca ceea ce ne-am propus nu ne iese si cand ne simtim stransi cu usa de o situatie, cand intram pe un drum la capatul caruia nu se vede luminita.
Toate aceste situatii mai clare sau mai putin clare pentru noi sunt cele „vinovate” de depresiile umane, de sinucideri si de instrainarile sociale.
Daca am cita marii clasici in studiul sinuciderii (E. Durkheim, G. Minois) ne-am putea da seama ca sinuciderea asta (cum o numesc unii) este un fapt social destul de complex care are cauze multiple, ca femeile se sinucid mai mult decat barbatii, ca oamenii care nu socializeaza si sunt singuri de asemenea, ca copiii nu se sinucid etc
Toate aceste cauze ale depresiilor si ale sentimentelor negative fata de noi insine si fata de cei din jur sunt de fapt mult mai profunde decat ne-am imagina…si cand realizezi ca perceptia ta fata de ccea ce este in jur este disporsionata de niste banale intamplari sau de anumite elemente de moment intri si mai mult in depresie, te isterizezi si iti auto instalezi o stare de neliniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *