În ultima vreme din ce în ce mai des aud despre persoane agresate pe stradă. Mă gândesc cu groază că am o fată și ea ar putea fi victima unui agresor/atacator.
Am expus în continuare câteva tehnici care ar putea ajuta victima să iasă dintr-o astfel de situație.
Îndoitul degetului atacatorului spre încheietură
Îndoitul degetului, „darea lui peste cap” este foarte dureroasă și ar putea să îl determine pe cel care vă atacă să slăbească strânsoarea și astfel să scăpați.
Degetul în ochi
Dacă „lupta” se întâmplă corp la corp căutați zonele vulnerabile ale atacatorului. Ochii sunt una dintre aceste zone și un deget sau chiar două în ochi o să-i determine o durere foarte puternică.
Trasul de păr, mușcatul, pișcatul
Chiar dacă par niște metode puerile acestea pot avea efect.
Dacă lupta se întâmplă corp la corp una dintre metodele menționate, tras de păr, mușcat, pișcat pot funcționa pentru a vă elibera. Mușcați-l sau pișcați-l pe cât de tare puteți și în același timp loviți-l cu cotul sau cu genunchiul (dacă este prea aproape și nu îi puteți aplica o lovitură de picior).
Lovitul cu cotul, piciorul sau cu capul în față
Dacă agresorul se află în apropiere și vă ține imobilizat/imobilizată din spate loviți-l cât de tare puteți cu capul în piept sau în față. O lovitură cu capul în gură o să-l descurajeze cel puțin câteva momente și ar putea să vă ofere timp pentru a scăpa din mâinile sale.
De asemenea, dacă aveți posibilitatea, o lovitură cu cotul în stomac, stern sau în față îi va provoca durere și este posibil să puteți scăpa.
Cea mai vulnerabilă zonă a domnilor este, cum știm cu toții, zona inghinală, organele genitale. Ca atare pentru a scăpa de un atac îi puteți aplica agresorului un picior în zonă. Se știe că loviturile de picior sunt cele mai puternice, însă pentru a putea lovi cu piciorul agresorul trebuie să se afle la doi sau trei pași. Dacă agresorul este foarte aproape, o lovitură cu cotul în zona inghinală îi va provoca durere și vă va oferi timp pentru a fugi.
Chiar dacă stăpâniți foarte bine toate aceste tehnici puneți-vă la adăpost pentru că „paza bună trece primejdia rea”.
Cum ați putea face acest lucru:
- Evitați locurile întunecate și slab circulate, chiar dacă pe acolo drumul este mai scurt;
- Fiți atent/ă la ceea ce se întâmplă în jur;
- Atunci când considerați că sunteți într-o zonă cu pericol ridicat puteți ține cheile în mână în așa fel încât la un posibil atac să le puteți folosi pe post de armă.