Odiseea vizitarii gradinitelor in cateva luni…partea I

Dragii mei/dragele mele atunci cand s-a apropiat mirifica varsta de 2 ani pentru fetita mea am inceput sa ma gandesc serios ca va trebui sa ma intorc la serviciu si ca, din pacate, nu voi mai putea sa fiu langa ea non-stop.

In acel moment am inceput sa caut gradinita „ideala” la care sa o dau, la inceput la program scurt, urmand sa o trec la program lung incepand cu luna ianuarie cand eu trebuia sa incep serviciu.

Era luna iunie/iulie 2012 iar eu trebuia sa ma intorc la munca in ianuarie, vroiam sa o dau la gradinita de prin octombrie-noiembrie, asa ca mi-am luat o marja de eroare si un timp generos de cautari.

Am vizitat cam tot ce misca in materie de gradinite particulare din sectorul 6 si sectorul 5, noi locuind in zona Prelungirea Ghencea, si din zona Eroilor/Semanatoarea, pentru ca in aceasta zona urma sa ma intorc la munca.

Imi setasem cateva criterii la care sa fiu atenta si  despre care sa intreb la fiecare gradinita vizitata.

Criteriile mele si modul ideal de satisfacere (nu neaparat in ordinea aceasta ca prioritate):
1.Spatiile interne, salile de clasa: sa fie luminoase, spatioase, sa fie suficiente jucarii cu care copiii sa se joace
2. Bucataria: sa aiba bucatarie proprie, sa fie curat, personalul sa fie ingrijit
3. Mancarea: sa nu primeasca carne de porc, sa nu primeasca mezeluri, sa primeasca mancare gatita sanatos si diversificata, sa nu primeasca dulciuri din comert, pufuleti si alte cele.
4. Spatile exterioare/curtea: sa fie spatii generoase in care sa se poata juca si cel mai important sa fie scosi in curte zilnic daca vremea o permite.
5. Personalul – numarul de persoane alocate/grupa
– comportamentul fata de copiii
6. Atmosfera: sa fie o atmosfera relaxata, copiii sa se poata juca in voie fara a fi constransi sau obligati sa stea pe scaunel sau sa participe la vreo activitate daca nu isi doresc.
7. Modelul de educatie folosit
daca se folosesc recompense, vroiam o gradinita in care sa nu se practice (http://attachmentparenting.ro/attachment-parenting/recompensa-i-lauda-morcovul-otraevit.html).
– sa NU se foloseasca pedepse nici macar time-out (http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/educatie-pozitiva-tehnica-time-out-pro-sau-contra/)
8. Pret: sa fie un raport bun cost/beneficiu
O sa va povestesc cate ceva si de bine si de rau, din perspectiva mea de mama care-si doreste ce este mai bun pentru copilul ei.
O sa iau fiecare gradinita pe care am vazut-o si o sa o trec prin acest filtru al meu/sau criterii sa le spunem.

Gradinite sector 6

Gradinita Sfantul Andrei
Contact
Starda Bulgarus nr 44, sect 5.
Tel: 0213116823
0767920286 Director Rodica Plamada
http://www.gradinita-sf-andrei.ro/

1. Spatiile interne, salile de clasa
Salile de activitati sunt foarte micute, dotate cu mese mici rotunde si scaune pentru copii.
La parter au o sala mai mare pentru activitatile extracuriculare dotata si cu pian.
Au spatiu separat pentru somn, o sala mare si intunecoasa la mansarda. Paturile pentru cei mai mari sunt suprapuse iar pentru cei mici sunt nesuprapuse sau sunt pusi sa doarma mai jos. Eu am fost sa vizitez gradinita prin iulie/august si la ora amiezei in sala de somn era foarte cald. Pentru a ajunge la sala de somn copiii trebuie sa urce niste scari foarte abrupte.
Mi s-a spus ca in timpul somnului toti copiii sunt supravegheati de o ingrijitoare, ma intreb insa daca pe unul mic trebuie ingrijitoarea sa il duca la pipi pe ceilalti care inca dorm cine il supravegheaza?
2. Bucataria
Dotata cu bucatarie proprie, curat in bucatarie, se gateste doar in vase Zeppter, fara ulei sau alte grasimi. Nu m-au lasat sa intru in bucatarie insa de la usa totul arata foarte bine.
3. Mancarea
Meniul fara carne de porc sau mezeluri, fara dulciuri din comert, copiii primesc doar dulciuri preparate in casa. Mancarea este gatita doar in vase Zeppter, fara uleui si alte grasimi asa cum am mai spus. Cand am ajuns eu acolo ei mancau gustarea la de ora 4 si ceea ce nu mi-a placut a fost faptul ca in meniu erau cereale cu iaur iar cerealele erau dintr-alea bobite cu cacao, ceea ce nu mi se pare ok la copiii de pana in varsta de 3 ani.
4. Spatile exterioare/curtea
Curtea inpartita in doua, curtea din fata si cea din spate. Dimineata copiii sunt scosi in curtea din fata si dupa masa in cea din spate, asta in functie de cum bate umbra.
Curtea cu iarba clasica, cam 50 m2 in fata si tot cam atat in spate sau putin ma mult, cateva trotinete in fata, in spate topogan, o casuta din plastic, leagan si inca cateva jucarii.
5. Personalul 
Numarul de persoane alocate/grupa: o educatoare iar ingrijitoarea era alocata la 2 grupe.
dna Director, o doamna mai in varsta, „cu experienta in invatamant de 30 ani” dupa spusele ei, destul de rigida in decizii si argumente. Ne-am contrariat putin cand a aflat ca fetita mea este nevaccinata.
6. Atmosfera
Am ajuns dupa masa, copiii erau la masa dupa care au iesit impreuna cu educatoarea in curtea din spate si se jucau in voie, ii mai striga/atentiona educatoarea. Fetita mea s-a bagat in casuta de plastic si langa ea a intrat un baietel mai mare. Am fost socata cand educatoarea i-a spus baietelului „ai grija sa nu o lovesti pe fetita ca mananci bataie”, dupa care imi spune „cu el imi permit ca e copilul meu”. Am ramas siderata si ma gandeam ca daca isi permite cu al ei sa il ameninte cu bataia de ce nu si-ar permite si cu al altuia.
7. Modelul de educatie folosit
Este urmata programa de la minister, copiii sunt pusi sa stea separat pe scaunel cand se considera ca au facut ceva nepotrivit.
8Pret: (orientativ)
8-13 – 770 lei
8-14 –  935 lei
8-19 – 1210
9. Sistem de supraveghere
Cu supraveghere video contra cost.

Gradinita Degetica
Contact
Str. Costin Nenitescu, nr 11 (langa Plazza)
tel. 0731313101
http://www.degetica.ro/
1. Spatiile interne, salile de clasa
Gradinita se afla intr-o casa mica, pe dinafara pare a fi o casa batraneasca insa in interior este curat si ordine. Sali de clasa micute dar dotate cu mese si scaunele pentru copii. Gradinita este dotata cu materiale didactice, planse, etc.
Gradinita dotata cu sala de mese, fosita si pentru alte activitati care presupune mai mult spatiu de desfasurare si bucatarie.

2. Bucataria
Dotata cu bucatarie proprie, curat in bucatarie, mancarea se da catre sala de mese printr-un gemulet. Copiii mananca doar din vase de inox nu se foloseste deloc plastic sau alte materiale neautorizate. (foarte stricti in aceasta privinta).
3. Mancarea
Meniul era exagerat de incarcat, multa mancare, multe feluri. La micul dejun in unele zile aveau „sunculita de pui”.
4. Spatile exterioare/curtea
Curte de aproximativ 200 m2, betonata si acoperita cu mocheta de exterior verde. In lateral un parasolar, o parte acoperita. Dotata cu topogane, leagane si alte jucarii. Copiii sunt scosi zilnic in curte din spusele lor.
5. Personalul 
Numarul de persoane alocate/grupa: o educatoare si 1 ingrijitoare la fiecare grupa.
Directorul educational o domnisoara tanara si draguta, foarte deschisa la nou, educatoarea grupei la fel o domnisoara care parea destul de ok.
6. Atmosfera
Am ajuns dupa masa, copiii erau in curtea exterioara, se jucau in voie.
Copiii fac inot ca optional in timpul verii, acest lucru mi-a placut foarte mult.
7. Modelul de educatie folosit
Este urmata programa de la minister. Este utilizat time out-ul ca metoda de pedeapsa.
Sunt folosite recompensele, chiar mi s-a spus ca fetita mea este foarte cuminte si ca daca o duc acolo crede ca zilnic va lua un premiu, se mirau cum de la 1 an si 7 luni, cat avea atunci, facea la olita (noi practicand EC de la 7 luni).
8Pret: (orientativ)
Programul lung: 7:30 – 18:30 – 1250 lei
9. Sistem de supraveghere
Fara sistem de supraveghere video.

Gradinita David Center
Contact
str Ion Nonna Otescu, nr 2
Manager: Ana-Maria Tudor
tel: 0733.803.736
1. Spatiile interne, salile de clasa
Gradinita isi desfasoara activitatea la etaj, la parter se afla bucataria, o baie mica si un hol mare la intare, ca o camera de zi unde copiii iau si masa.
2. Bucataria
Bucataria mica, mica, dotata cu minimum necesar: un aragaz clasic, frigider si un blat de bucatarie.
Nu ma vazut prea multe, era miros de mancare, cred ca varza ca mirosea ceva.
3. Mancarea
Mancarea facuta acolo, nu am vazut un meniu saptamanal pentru ca gradinita era in renovare si nu au avut un meniu sa imi arate. M-a asigurat dna director ca nu le dau copiilor dulciuri din comert si mezeluri.
4. Spatile exterioare/curtea
O curte mica, aproape inexistenta, in fata cladirii, betonata, nu aveau jucarii afara tot pe motiv de renovare.
5. Personalul 
Am intrat in contact cu dna director o doamna la vreo 35 de ani, placuta ca pezenta insa parca ceva nu mi-a placut la ea. Nu mi-a dat nici un motiv evident dar nu ne-am potrivit la nivel de chimie, mi s-a parut cam rigida.
6. Atmosfera
Era un pic harababura, toti copiii erau, indiferent de varsta, in aceeasi clasa, ii prinsesem la ora de engleza asa ca directoarea a insistat sa demonstreze cat de bine se invata acolo engleza cerandu-le copiilor sa cante, spuna diverse poezii (chestiune care pe mine nu m-a incantat deloc).
7. Modelul de educatie folosit
Se folosesc recompensele parca buline ziceau ca au ca recompense si „bine-nteles” vestitul time out.
8Pret: (orientativ)
Din pacate nu-mi mai amintesc pretul, stiu ca mi-au dat o oferta dar plecand hotarata sa NU o dau pe fata acolo nu am fost prea interesata. Stiu ca programul lor este pana la ora 18.
9. Sistem de supraveghere
Fara sistem de supraveghere video.


Gradinita Discover Me

Contact
Str Constantin Noica 130
0747774809
http://www.discover-me.ro/index.html
Gradinita este situata intr-o casa mare, clasica langa ANEFS.

1. Spatiile interne, salile de clasa
Salile de clasa sunt maricele, dotate cu materiale multe si diversificate.
La subsol este bucataria si sala de mese, bucataria dotata si curata.
La mansarda o sala foarte mare pentru activitati, optionale si serbari.
2. Bucataria
Bucatarie curata, nu foarte mare insa curata.
3. Mancarea
Meniul fara carne de porc, fara mezeluri sau dulciuri din comert.
4. Spatile exterioare/curtea
Curtea era in renovare cand am fost, este betonata si acoperita peste cu mocheta verde, dotata cu topogan, leagane si alte jucarii, cam 50 m2 de curte.
5. Personalul 
 Pentru fiecare grupa este alocata o ingrijitoare si 1 educatoare tot timpul, educatoarea insa se schimba la pranz grupele avand program mixt de romana engleza, asadar jumatate de zi li se vorbeste copiilor in romana jumate in engleza.
A fost singura gradinita la care am fost impresionata de personalul cu care am vorbit, respectiv dna director, o educatoare si dna psiholog.
6. Atmosfera
Am fost in perioada de vacanta (au 1 luna/an vacanta vara), perioada in care ei fac renovari, curatenie etc. Asadar nu pot spune care este atmosfera din timpul anului.
7. Modelul de educatie folosit
Se folosesc metode educationale diverse : montessori, fastrackids. Copii nu sunt pedepsiti NICIODATA si le este explicat daca intra in conflicte cu alti copiii sau fac lucruri „nepotrivite” consecinta actelor lor, sentimentele pe care celalat copil le simte de exemplu daca este lovit si este intrebat care este motivul pentru care a lovi, ce a simtit, si ce l-a determinat sa actioneze violent. Am fost impresionata de acest lucru, nu mai intalnisem nicaieri aceasta abordare, BRAVO. De asemenea au programe de educatie parinte-copil, de consiliere psihologica in familie.
La indemnul meu o prietena si-a dat aici baietelul de 3 ani si a avut o surpriza, putin neplacuta. Copilul plangea, ea il auzea si cand a intrebat-o pe educatoare cum a fost a mintit-o ca s-a linistit dupa ce a plecat ea. Totusi ingrijitoarea i-a spus ca a plans toata ziua si ca nu a stiu ce sa mai faca cu el. Aici le-as da o bila neagra, insa la vizita de prezentare nu ai cum sa afli detalii de genul.
8Pret: (orientativ)
8:00 – 13 – 900 lei
8:00 – 13:30 – 900 lei + 14 lei/zi masa
8:00 – 18:00 – 1100 + 14 lei/masa
9. Sistem de supraveghere
Fara sistem de supraveghere video.
A fost gradinita care mie mi-a placut cel mai mult din toate pe care le vazusem pana atunci insa nu are sistem de supraveghere si este cam scumpa pentru bugetul nostru. De asemenea dupa ce am aflat de patania prietenei mele am fost putin dezamagita.

Gradinita Ada Kindergarten

Contact
Str Ernest Juvara nr 10 bis, in spatele Petrom-ului de gradina Botanica
http://www.adakindergarten.ro/site/

1. Spatiile interne, salile de clasa
Salile relativ maricele, cu domitorul inclus, se dau jos paturile din dulapioare.
Fiind vara erau in reparatii si nu erau amenajate corespunzator.
2. Bucataria
Bucatarie mica insa curata.
3. Mancarea
Meniul fara carne de porc, fara mezeluri sau dulciuri din comert. Vasele folosite sunt doar de inox sau ceramica, mi-a fost mentionat foarte clar acest lucru de o doamna care m-a condus prin gradinita, doamna care a fost foarte deranjata cand am intrebat-o despre acest aspect.
4. Spatile exterioare/curtea
Curte de aproximatin 150 m2, dotata cu topogan, jumper, trotinete, bancute. Cimentata si acoperita cu mocheta verde. Un copacel undeva in spatele curtii care facea umbra, dar in rest curtea insorita la acea ora.
5. Personalul
Nu stiu, nu mai retin cate persoane sunt alocate per grupa de copii.
Am interactionat doar cu 2 doamne de aici, doamna in varsta si cu parul facut permanent in varful capului, scuzati-mi ignotanta dar nu-i mai retin numele, care era vizibil deranjata de prezenta mea acolo si ca atare era foarte aroganta. Si am mai intrat in contact cu o domana educatoare de la grupa mica, grupa in care urma sa intre fetita mea care era destul de calma insa din cand in cand se mai rastea la copiii care erau pe acolo prin curte sa nu mai stea in soare.
 6. Atmosfera
Per total o atmosfera degajata, copiii se jucau in curte, fetita mea a sarit in jumper, se indragostise de el si nu mai vroia sa plece.
7. Modelul de educatie folosit
Este o gradinita cu predare in limba germana, urmeaza programa ministerului. Nu am reusit sa aflu inforatii de la doamna cu parul permanat legate de pedepse si recompense pentru ca se vedea puternic deranjata de prezenta mea si raspundea la toate intrebarile in doi peri.
8Pret: (orientativ)
Trei tipuri de program, cel lung de la 8:00 la 19:00 insa nu mai retin tarifele.
9. Sistem de supraveghere
Fara sistem de supraveghere video.

Gradinita Scooby and Friends
Contact
Str. Corcodusului nr 9D.
tel: 0766.66.1001
http://www.gradinita-scoobyandfriends.ro/

1. Spatiile interne, salile de clasa
Gradinita inpartita pe 2 etaje. La parter doua sali de clasa si o baie, la etaj o sala mare de clasa si dormitorul dar fara baie la etaj.
2. Bucataria
Fara bucatarie proprie, mancare de la catering.
3. Mancarea
Aveau prin meniu si mezeluri, „sunculita de pui”.
4. Spatile exterioare/curtea
Gradinita beneficieza de 2 curti, una in fata, in fata garajului, betonata si una in spate, insa doar cea din spate este folosita.
Curtea din spate foarte mica si cu piatra pe jos, motiv pentru care copiii nu erau scosi afara decat foarte rar argumentul pentru acest lucru fiind ca „fiecare parinte isi scoate copilul afara daca doreste dupa ce il ia de la gradinita, aici copiii fac activitati”. Aspectul ca nu sunt scosi afara a fost unul foarte decisiv spre NU pentru mine.
5. Personalul 
O singura ingrijitoare pentru toate grupele atat cele de la parter cat si pentru grupa mica de la etaj si cate o educatoare pentru fiecare grupa. Din cauza faptului ca nu exista personal/ingrijitoare au fost situatii in care copiii de la aceasta gradinita care inca mai aveau scutec au fost lasati neschimbati multe ore si astfel s-au iritat foarte tare (cazul copilului unei prietene). Nu au interes pentru a scoate copilului scutecul din acelasi motiv.
Am interactionat cu dna director, domnul administrator/sofer si educatoarea grupei in care trebuia sa intre fetita mea toti foarte draguti, educatoarea foarte receptiva la copii, facea activitati frumoase cu ei.

6. Atmosfera
O atmosfera placuta , copiii se jucau, cu o parte dintre ei educatoarea facea activitati despre animale, restul, cei care nu doreau sa participe se jucau linistiti fara probleme.
Am participat de asemenea la un optional de arte martiale, copiii erau foarte veseli, instructorul un tip de treaba, care le explica rabdator ce au de facut.
7. Modelul de educatie folosit
Sunt folosite atat recompensele cat si pedepsele (time out-ul) li se spune ca „nu este frumos x lucru”, „nu este voie”.
8Pret: (orientativ)
Program lung – pana la ora 18:00 – 1000 lei
Program extra lung 19:00 – 1100 lei
9. Sistem de supraveghere
Fara sistem de supraveghere video.


Gradinita Marienkefer
Contact
http://www.marienkaefer.ro/
Adresa: Strada Parafinei nr. 9, Sector 6, Bucureşti
Tel: (021) 444.05.60
GSM: 0723.654.453, 0722.579.460
E-mail: or.refeakneiram@eciffo1
 Spatiile interne, salile de clasa
Salile sunt micute, copiii stau cel mai mult timp in spatiul de joaca de la parter unde iau si masa.
Salile curate si dotate cu material didactic.
Mobilierul foarte frumos in stil sasesc vechi cu dulapioare, masute si scaunele pictate manual cu motive florale specifice sasilor, recunosc asta m-a uns la suflet aducandu-mi aminte de copilarie.
2. Bucataria
Dotata cu bucatarie proprie, curat in bucatarie, bucatareasa cu boneta si halat alb, miros de mancare in coridor cand intrai.
3. Mancarea
Meniul fara carne de porc sau mezeluri, fara dulciuri din comert, copiii primesc doar dulciuri preparate in casa.
4. Spatile exterioare/curtea
O curte mica si innoroita, aproape inexistenta, o fasie de pamant pe langa cladire si un petec de ciment in fata. Fara umbra vara. Dotata cu cateva trotinete si un tobogan mic.
Copiii sunt scosi in curte „cand permite vremea”, si avand in vedere noroiul si soarele cred ca sunt scosi prea putin.
5. Personalul 
Numarul de persoane alocate/grupa: 2 persoane: o ingrijitoare si o educatoare, cel putin asa mi s-a spus ca va fi la grupa foarte mica la care urma sa mearga fetita mea.
Dna Director, o doamna simpatica, medic care este/era destul de deschisa la sugestii insa in amunite limite medicale. Totusi gradinita nu poate fi vazuta fara a anunta in prealabil, am fost acolo de 2 ori si mi s-a inchis usa in nas, sau poarta mai bine spus ca daca nu am anuntat ele nu au cum sa imi arate gradinita. Mi-a dat impresia de buncar german in care nu intrii decat daca esti de-al lor, asta sincer nu mi-a placut.
Comportamentul fata de copiii. Cat am stat eu acolo nu am auzit sa se strige la copii, sa li se vorbeasca urat etc.
6. Atmosfera
Era o atmosfera degajata, copiii se jucau in voie, era ora 10-11 dimineata, doamnele pareau apropiate de copii.
7. Modelul de educatie folosit
Este folosit time-out-ul ca pedeapsa atunci cand copiii „nu asculta”.
Sunt folosite recompensele daca „sunt ascultatori”.
Copiilor li se vorbeste in germana si romana alternativ, sarbatoresc sarbatorile de la nemti, sarbatorile sasesti. Imi aminteam cu drag de ele cand imi povestea dna director eu fiind dintr-o zona in care inca mai sunt sasi din Ardeal.
7. Pret: (orientativ)
800 – program scurt (13:30-14:00)
1100 – program lung (18:00)
8. Sistem de supraveghere
Fara sistem de supraveghere video.

Urmeaza in partea a II-a:

Gradinita Nicholas
Gradinita Conil Drumul Sarii
Gradinita Conil Drumul Cooperativei
Gradinita Happy Tweety
Gradinita Daria
Gradinita Butterfly VI – valea Furcii
Gradinita Academia Piticilor
Gradinita King George II – British College Romania
Gradinita Happy Univers Cotroceni
Gradinita Dumbrava Fermecata
Gradinite sector 5:
Gradinita Maryland
Gradinita Caruselul Povestilor
Gradinita Fliper Garten
Gradinita Alexandra
 
Tineti aproape daca doriti sa fiti alaturi de noi in minunata calatorie prin gradinitele din Bucuresti.




15 thoughts on “Odiseea vizitarii gradinitelor in cateva luni…partea I

  1. Buna. Multumim ca impartasesti impresiile cu noi 🙂
    Si noi tot in sectorul 6 stam, zona Romancierilor, si o sa cautam destul de curand gradinita pentru fetita noastra de 1 an si 4 luni.
    Pana la urma ce gradinita ati ales?

    Corina

  2. Buna Codruta,

    si mie mi-a placut ceva mai mult Discover Me (dintr-un nr. de 12 gradi vizitate). Desi nici una nu mi se pare perfecta pentru copilul meu. La Casa Montessori ai fost, pe iuliu maniu?

    Unde ai ales sa o dai pe fetita ta pana la urma?

    Felicitari pt. blog… super postarea cu gradinitele, de maaaaaaaaaare ajutor !! 🙂

    Corina M.

  3. LA Scooby ai trei mari greseli 🙂 Exista baita pe fiecare nivel si apropos au 3 nivele nu doua.

    Au bucatarie proprie si o curte in spate cum am vazut in putine gradinite. Cu covor de cauciuc pe jos…

    Ma rog e o chestie de gust pana la urma 😀

  4. Gradinita Degetica, cea de langa Plazza Mall, are sistem de supraveghere video, cel putin asa apare pe site si asa ni s-a spus si noua atunci cand am vizitat-o pentru o eventuala inscriere!

  5. Buna ziua,

    Am ajuns accidental pe blog-ul dvs. si am ramas surprinsa sa constat ca descrierea gradinitei Scooby and Friends este reala intr-un procent extrem de mic.
    Fetita mea frecventeaza cursurile acestei gradinite din luna iunie 2012.
    Sa o iau cu inceputul: 1. Sunt 3 dormitoare, sau mai exact un dormitor dublu – fara usa intre cele 2 camere, la etajul 1 si un alt dormitor la parter. Exista si mansarda necompartimentata, cu grup sanitar unde copii se joaca iarna si ori de cate ori vremea nu le permite sa iasa in curte.
    2. Au bucatarie proprie, cu bucatar angajat (care gateste minunat, in fiecare zi alte feluri delicioase).
    4. Nu exista garaj! Este o curte micuta la intrarea in gradinita – pe acolo se face si accesul din str. Corcodusului. Aici a fost mutat toboganul din curtea din spate si s-a facut o "cutie/groapa" cu nisip (acoperita atunci cand nu sunt copilasi acolo – fiind ferit nisipul de pisicute 🙂 ); dar, de obicei nu se joaca in aceasta curte.
    In curtea din spate, in primavara (cred chiar prin martie-aprilie), a fost pus tartan, nu mai exista acea piatra (era de fapt pavata cu beton) pomenita mai sus. Copii sunt scosi afara zilnic, cand este vreme frumoasa (fara canicula, ploaie etc) copilasii stau chiar aproape toata ziua in curtea din spate, exceptand orele de somn si de masa. Afara se joaca, isi desfasoara activitatile etc.
    9. Sistemul de supraveghere video a fost montat prin luna august 2013.
    5. Legat de personal asa este, nu prea au personal dar, nici copii prea multi. Imi permit sa va contrazic in ceea ce priveste schimbatul scutecului copilului. Cum am scris mai sus fetita mea in primele 6 luni de gradi a folosit pampers si nu am avut niciodata probleme cu iritatia (copilul meu fiind chiar foarte sensibila din acest punct de vedere), nu a venit niciodata cu pampers-ul murdar, plin sau ulterior cu chiloteii murdari.
    Toti copilasii micuti, care nu pot manca singuri sunt ajutati; nici un copilas nu ramane nemancat.
    Educatoarele si si ingrijitoarea sunt apropiati de copii,
    Cei din conducerea gradinitei nu-mi sunt cei mai buni prieteni si nici cei mai dragi dar, m-am simtit datoare sa contrazic cele scrise de dvs, acestea fiind neadevarate.

  6. Asa este, la Marienkaefer nu se dau mezeluri copiilor. Nici carne de porc. Niciun fel de legume – exceptand cartofii, morcovii si ceapa din ciorbe. Nici fructe nu se prea dau copiilor – din cand in cand primesc mere la desert. Cel mai adesea desertul il constituie fursecurile asortate cele mai ieftine pe care le poti gasi in comert. Dupa un fel doi de mancare ce a constat in mamaliga cu branza ori orez cu morcovi si ceapa si doua fire de carne, sau, ca deunazi, intr-o lingura de piure cu cinci paste fierte, fara sos ori branza, si jumatate de chifteluta. Da, cartofi cu paste… Mi s-a rupt sufletul sa vad copiii mancand asa ceva. Cat despre jucarii si materiale didactice…

  7. Vreau sa impartasesc si eu impresii despre gradinita Discover Me, in speranta ca vor fi utile celor care ajung intamplator sau nu pe acest blog. Spatiul gradinitei este OK fata de multe gradinite pe care le-am vizitat, dar cam atat. Ce m-a dezamagit pe mine a fost faptul ca mi-a fost dat sa vad, atunci cand am vizitat gradinita (neanuntata vizita treceam prin zona si citisem aici lucruri care mi-au placut), cum personalul gradinitei, de la directoare (o persoana care altfel recunosc ca mi-a placut) pana la educatoare/invatatoare fuma in fata copiilor in timp ce acestia se jucau. Pentru mine a fost suficient sa merg mai departe in cautarea unei gradinite. Nu doresc, asa cum am vazut, ca educatoarea/invatatoarea care imi supravegheaza copilul in timp ce se joaca, indiferent ca e la gradinita sau la after school, sa vorbeasca cu el, sa-i explice ce este bine sau rau in timp ce tine o tigara in mana …se doreste totusi a fi un mediu educativ…Cred insa ca pt multi parinti nu e important pt ca imi este greu sa cred ca de cate ori merg sa-si ia copii de la gradinita nu observa macar scrumiera pe masa din curte, chiar langa topoganul si leaganele copiilor…Cam atat, in rest poate sa fie gradinita ideala, desi ma indoiesc avand in vedere grija si respectul lor fata de copii atunci cand fumeaza in fata lor….

  8. Banuiesc ca cei de mai sus sunt persoane din anturajul gradinitei. Altfel nu imi explic cum pot posta lucruri neconforme cu realitatea!

    Eu am avut copilul aceasta gradinita, si nici pe departe nu e aproape de orice alta gradinita privata ce pretinde sume exorbitante pentru conditiile oferite. Sa le luam cu inceputul:

    1. spatiul exterior de joaca este un teren mic de maxim 20 mp, cu un covor mizerabil si doi copaci pe mijlocul acestui teren.

    2. o singura educatoare la fiecare grupa de copii si o singura femeie de serviciu pentru toate cele 3 grupe. Vara au 1 singura educatoare pe toate grupele (concedii pentru personal)

    3. ATENTIE MARE!!! NU AU CABINET MEDICAL, nici asistenta, au un medic care trece O DATA pe saptamana pe la gradinita, iar pe perioada verii timp de 3 LUNI iunie-iulie si august NU A TRECUT picior de medic pe acolo!!

    4. o bucatarie 2×2 m d-abia intra cineva acolo, bucatareasa care nu poarta boneta cand gateste, dar cel mai interesant trebuie sa vedeti meniu-ul care la gustari e format exclusiv pepene si stick-suri (adica foarte ieftin si calitate proasta).

    4. ce intra in suma solicitata pentru un program prelungit nu aveti idee, pentru ca toate activitatile sunt separat platite> deplasari la Ferma Animalelor, piscine, muzee, totul suplimentar peste cei 1000 ron solicitati.

    5. Cel mai important! AM avut copilul AGRESAT de alti copii de 2 ori: O DATA ZGARIAT pe fata de numai l-am recunoscut si a DOUA OARA MUSCAT, ati citit bine MUSCAT de alt copil in 2 locuri, FARA SA INTERVINA nimeni intre copii. Un copil care tot timpul mi l-a laudat ca e cuminte si care NU a zgariat, zmucit niciodata pe nimeni!

    Ce parinte si-ar da copilul la o astfel de gradinita sau la after-school aici, ar fi bine sa se documenteze, decat sa arunce cu 1000 de ron pe nimic, doar copii mai putini decat la o gradinita de stat, iar conditiile de cazare si mancare sunt nejustificabile pentru a plati de 5 ori mai mult fata de o gradinita de stat

  9. Dragi parinti, nu va recomand înscrierea la gradinita nr 250 sect 6 buc. Motive: – copilul meu e fost batut si tras de par de educatoare si ingrijitoare – majoritatea educatoarele sunt in varsta – copii stau f mult la TV – nu se ocupa de ei Atentie unde ii duceți.

  10. Dragi parinti, nu va recomand înscrierea la gradinita nr 250 sect 6 buc. Motive: – copilul meu e fost batut si tras de par de educatoare si ingrijitoare – majoritatea educatoarele sunt in varsta – copii stau f mult la TV – nu se ocupa de ei Atentie unde ii duceți.

  11. Sa inteleg ca ati plecat intr-o "Odisee" pentru gradinite, cu o tona de pretentii referitoare la absolut toate detaliile, in schimb va tineti copilul nevaccinat??? Care ar fi motivul, ma rog frumos?

  12. Buna ziua,
    Postarea la care Dumneavoasta ati comentat este din anul 2013. Pe atunci fata mea era mai mica si da, am cautat gradinita pentru ea vizitand cate gradinite am putut.
    explicatia pentru care aveam si am in continuare pretentii in legatura cu locurile/locul in care copilul meu primeste educatie este foarte simpla: imi doresc tot ceea ce este mai bun pentru copilul meu. Asa cum probabil orice parinte isi doreste.
    In legatura cu vaccinarea consider ca aceasta optiune este una strict personala si nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa dau explicatii. Daca copilul/copiii Dvs sunt vaccinati, conform la ceea ce spun prospectele "sunt in siguranta" daca vin in contact cu un copil nevaccinat, teoretic copilul meu ar fi in pericol :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *